Передплата 2024 «Добра кухня»

Загибель людей біля зачиненого укриття у Києві: охоронця засуджено до 4 років ув’язнення

  • 30.07.2024, 12:45
  • 158

Охоронець столичної поліклініки, якого звинувачували в загибелі людей біля укриття під час обстрілу Києві в червні 2023 року, отримав 4 роки в’язниці

Фото: Офіс генерального прокурора
Фото: Офіс генерального прокурора

Про це повідомили в Офісі генерального прокурора.

Прокурор у суді довів, що охоронець «Центру первинної медико-санітарної допомоги № 3» Вадим Мошкін під час оголошення повітряної тривоги в Києві в ніч проти 1 червня 2023 року не відчинив двері укриття. Це позбавило людей можливості зберегти собі життя й призвело до загибелі трьох людей, серед яких — 9-річна дівчинка.

Сам обвинувачений своєї провини не визнав і у своїх діях не розкаявся. Як стверджують прокурори, під час судового розгляду він постійно змінював свідчення щодо того, чому він не відчинив укриття. Зокрема, він казав, що не встиг, не почув сигнал тривоги чи начебто не побачив людей.

Згодом він узагалі заявляв, що приміщення лікарні не обладнано укриттям і він начебто не був зобов’язаний його відчиняти.

Прокурор вимагав призначити охоронцю позбавлення волі на строк 6 років 6 місяців, однак у результаті його засудили до 4 років в’язниці. Чоловіка визнали винним у завідомому залишенні без допомоги людей, які перебували в небезпечному для життя стані, що призвело до їхньої загибелі.

Схожі новини