Передплата 2024 «Добре здоров’я»

На фронті за добу сталось 149 боєзіткнень

  • 30.07.2024, 12:30
  • 239

На фронті минулої доби було зафіксовано 149 бойових зіткнень з російськими загарбниками. Найбільше ворожих атак на Покровському напрямку

Фото: Генеральний штаб Збройних сил України
Фото: Генеральний штаб Збройних сил України

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 08:00 вівторка, 30 липня.

За уточненою інформацією, за вчора ворог завдав по позиціях українських підрозділів та населених пунктах ракетного удару із застосуванням однієї ракети, а також 62 авіаудари із використанням 99 КАБів.

Крім цього, здійснив 4588 обстрілів, з них 110 — із реактивних систем залпового вогню.

Армія рф завдавала авіаударів, зокрема в районах населених пунктів Липці, Приколодне, Вовчанські Хутори, Ізбицьке, Лозова, Малі Проходи, Петропавлівка, Куп’янськ, Стариця Харківської області; Сіверськ, Часів Яр, Олександро-Шультине, Олександропіль, Новобахмутівка, Воздвиженка, Іванівка, Гродівка, Торецьк, Покровськ, Скучне, Костянтинівка, Єлизаветівка, Водяне, Катеринівка, Вугледар, Новодонецьке Донецької області; Кам’янське і Мирне у Запорізькій області, а також Львове, Тягинка та Новотягинка у Херсонській.

Вчора авіація та ракетні війська і артилерія Сил оборони завдали 13 ударів по районах зосередження особового складу росіян.

На Харківському напрямку відбулося п’ять бойових зіткнень в районах населених пунктів Глибоке та Вовчанськ.

На Куп’янському напрямку кількість атак за добу зросла до шести. Сили оборони відбивали штурмові дії агресора біля Новоосинового, Піщаного та Стельмахівки

На Лиманському напрямку ворог атакував 13 разів неподалік Невського, Макіївки, Тернів та у Серебрянському лісі.

На Сіверському напрямку українські захисники відбивали дев’ять штурмових дій російських загарбників поблизу Іванодар'ївки, Верхньокам’янського, Переїзного, Спірного та Виїмки.

На Краматорському напрямку російські загарбники атакували шість разів в районах Григорівки, Часового Яру, Кліщіївки, Калинівки та Богданівки.

На Торецькому напрямку ворог здійснив 19 атак неподалік Дружби, Північного, Залізного, Нью-Йорка та Торецька.

На Покровському напрямку Сили оборони за добу зупинили 52 атаки. Росіяни атакували у районах десяти різних населених пунктів. Найактивнішими були біля Новоолександрівки, Желанного та Прогреса. Діяли на напрямку за значної підтримки бомбардувальної і штурмової авіації.

На Курахівському напрямку українські захисники відбили 21 штурмову дію неподалік Костянтинівки, Парасковіївки та Побєди, де війська рф продовжують спроби прорвати оборону українських військ. Загарбники втратили на напрямку за вчора велику кількість танків та іншої бронетехніки.

На Времівському напрямку росіяни здійснили дев’ять штурмів українських позицій неподалік Водяного, Великої Новосілки та Костянтинівки.

На Оріхівському напрямку російські загарбники і надалі намагаються вибити українські підрозділи з позицій. Чотири атаки росіян захлинулися в районі Малої Токмачки.

На Придніпровському напрямку три атаки росіян успіху не мали. Агресор зазнав втрат.

На Волинському та Поліському напрямках ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено.

На кордоні з Чернігівською та Сумською областями армія рф зберігає військову присутність, здійснює обстріли населених пунктів з російської території, задіює для ударів fpv-дрони.

Схожі новини