Передплата 2024 «Добра кухня»

На Христину Соловій за лайку на сцені у Чорноморську склали адмінпротокол

  • 30.07.2024, 09:30
  • 220

Через вживання нецензурної лексики на сцені під час виступу на фестивалі Виделкаfest у Чорноморську, що на Одещині, на співачку Христину Соловій поліція склала адміністративний протокол

Фото: НТА
Фото: НТА

Про це повідомляє Hromadske із посиланням на організаторів фестивалю та поліцію Одеської області. На співачку склали протокол за ст. 173 КУаАП — дрібне хуліганство. Їй загрожує штраф, громадські роботи, виправні роботи з відрахуванням 20% процентів заробітку або 15 діб адмінарешту.

Справа в тому, що під час виступу на фестивалі Виделкаfest у Чорноморську Христина Соловій розкритикувала стару назву міста Іллічівськ із вживанням нецензурної лексики. Відео потрапило в Мережу, а після її виступу, за словами культурного менеджера фестивалю Виделкаfest Сергія Гнезділова кілька містян склали у поліції заяв за порушення громадського порядку і вживання обсценної лексики в публічних містах.

«А скажіть, будь ласка, — тільки пообіцяйте, що ніхто зараз не буде ображатися, я з добром — як називалося ваше місто до того, як його перейменували? Що, вам це подобалося? Повна х*йня», — сказала Соловій зі сцени.

Ці слова співачки викликали незадоволення у певної частини відвідувачів, адже серед гостей фестивалю були діти, а організатори були змушені вибачитися.

«Учора трапився неприємний інцидент, коли одна з артисток нашого фестивалю в грубій формі висловилась про колишню назву міста Чорноморськ. Нам дуже прикро, що це зачепило мешканців міста, яке дало нам можливість провести свій фестиваль. Тож, по-перше, хочемо вибачитись перед усіма, кого зачепили ці слова», — йдеться в заяві фестивалю.

Організатори зазначили, шо усіляко підтримують декомунізацію назви міста, проте «згодні, що висловлення нашої виконавиці було некоректним».

Схожі новини