Передплата 2024 «Добрий господар»

У Києві чоловіки вбили іноземця через біткоїни: що відомо

  • 29.07.2024, 16:45
  • 171

Правоохоронці у Києві затримали чотирьох чоловіків, яких підозрюють у викраденні й убивстві іноземця за біткоїни на майже 7 мільйонів грн. Фігурантам загрожує довічне ув’язнення

Фото поліції
Фото поліції

Відомо, що інформація про викрадення чоловіка надійшла до поліції столиці приблизно опівночі. Мешканці будинку у Солом’янському районі почули крики та побачили, як декілька невідомих б’ють та силоміць садять до автомобіля чоловіка.

Поліція встановила, що до викрадення 29-річного іноземця причетні четверо чоловіків віком від 24 до 29 років. У результаті спецоперації правоохоронці затримали усіх фігурантів.

За даними слідства, зловмисники заздалегідь готувалися до злочину. Вони дізналися, що чоловік має біткоїни вартістю майже 7 млн грн, та вирішили ними заволодіти.

Фігуранти відстежили його адресу проживання та приблизно опівночі, коли він повертався додому, побили, силоміць затягнули до автівки й вивезли в закинуту будівлю на території Київської області. Там вони силою змусили потерпілого перерахувати біткоїни на їхній криптогаманець, після чого задушили чоловіка.

Аби приховати сліди злочину, чоловіки змінили номерні знаки та зовнішній вигляд автомобіля, тіло вивезли в ліс, де закопали, а криптовалюту перевели у готівку. Під час слідчих дій поліціянти вилучили у затриманих гроші, автомобіль та інші речові докази.

Дії фігурантів кваліфіковані як розбійний напад, викрадення і вбивство людини з корисливих мотивів та приховування злочину.

Усім затриманим повідомили про підозру у вчиненні злочинів за відповідними статтями та суд взяв їх під варту без можливості внесення застави.

Схожі новини