Передплата 2024 ВЗ

Уточнення даних через «Резерв+» достатньо для виконання обов’язку, — Міноборони

  • 24.07.2024, 16:45
  • 175

Актуалізація облікових даних не звільняє військовозобов'язаних від дотримання правил військового обліку

Фото ілюстративне із сайту РБК-Україна
Фото ілюстративне із сайту РБК-Україна

Так заступниця міністра оборони Катерини Черногоренко відповіла на звернення народного депутата від «Слуги народу» Олександра Федієнка.

Нардеп нагадав, що з дня набуття чинності нового закону про мобілізацію (від 18 травня 2024 року) усі військовозобов'язані особи впродовж 60 діб мають оновити свої облікові дані. Вони мали уточнити особисту інформацію до 16 липня.

Ті, хто не оновив свої персональні дані, будуть мати адміністративну відповідальність за ст. 210−1 КУпАП — штраф 17 тисяч гривень.

«Враховуючи численні звернення від громадян України, яких хвилює питання, чи оновлення особистої інформації з допомогою мобільного додатку Резерв+ є достатнім кроком, щоб надалі працівники поліції чи ТЦК та СП не застосовували штрафи до таких громадян? Та чи оновлення облікових даних з допомогою мобільного додатку Резерв+ є достатнім для виконання чинних вимог Законів України?», — коментує депутат.

Федієнко додав надану йому відповідь від Міноборони щодо оновлення облікових даних за допомогою мобільного застосунку «Резерв+».

Як пояснила Черногоренко, згідно із Законом «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» військовозобов'язані зобов’язані уточнити свої облікові дані через Центри надання адміністративних послуг або електронний кабінет призовника, військовозобов'язаного, резервіста, або у територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки за місцем свого перебування або знаходження.

Військовозобов'язані мають уточнити: адресу проживання, контактний номер телефону та адресу електронної пошти (за наявності).

«Уточнення облікових даних через мобільний застосунок „Резерв+“ є достатнім для виконання обов’язку, передбаченого законом», — йдеться у відповіді Міноборони.

У відомстві додали, що уточнення облікових даних не звільняє військовозобов'язаних від дотримання правил військового обліку

Схожі новини