Передплата 2024 ВЗ

росіяни платять тим, хто приведе призовника у військкомат, — аналітики

  • 22.07.2024, 08:30
  • 194

Відтак людині, яка приведе товариша до військкомату, пропонують 100 000 рублів (майже 1150 доларів)

Фото ілюстративне із сайту АрміяІнформ
Фото ілюстративне із сайту АрміяІнформ

Очільник Ярославської області Михайло Євраєв запропонував видавати по 100 000 рублів кожному, хто приведе свого друга до військкомату, якщо той підпише контракт з міноборони рф.

Республіка Татарстан також запровадила таку ініціативу із 11 липня.

Заступник голови комітету Державної думи росії із державного будівництва і законодавства Юрій Сінельщиков попередив, що цей новий механізм призову є ризикованим і що росіяни можуть зловживати цією системою, особливо якщо інші суб'єкти федерації приймуть такі механізми. Сінельщиков закликав закріпити цей механізм у російському законодавстві і висловив занепокоєння щодо того, чи зможуть суб'єкти федерації забезпечити фінансування цих ініціатив.

Також, за даними аналітиків, російські війська розробляють і формалізують спеціальність військового мотоцикліста, ймовірно, у відповідь на збільшення кількості ударів українських безпілотників і повітряної розвідки, що змушує російські війська використовувати невеликі і швидкі транспортні засоби для логістики і перевезень на фронті.

Джерела в рф 21 липня повідомили, що російська 5-а мотострілецька бригада (1-й армійський корпус так званої «днр») створює власну військово-мотоциклетну школу і що інші російські бригади також займаються цим «на високому рівні».

Схожі новини