Передплата 2024 «Добрий господар»

В Іспанії затримали трьох проросійських хакерів

  • 20.07.2024, 18:45
  • 316

Іспанська Цивільна гвардія сьогодні повідомила про затримання трьох людей за ймовірну причетність до кібератак на держустанови та стратегічні сектори Іспанії та країн НАТО

Фото: Суспільне
Фото: Суспільне

Про це повідомляє Europa Press.

Хакерів затримали на Балеарських островах та в Андалусії. В їхніх будинках провели обшуки та вилучили комп’ютерні та документальні матеріали.

Слідство вважає, що затримані належать до хакерської групи NoName057(16), яка виникла після початку повномасштабного вторгнення рф в Україну та проголосила своєю метою «реагувати на ворожі та відверто антиросійські дії західних русофобів».

Основною діяльністю групи було здійснення DDoS-атак на сайти державних та приватних організацій країн, які підтримують Україну.

Минулого місяця про кібератаку з боку NoName057(16) заявив підрозділ General Dynamics, а також компанія Santa Barbara Systems, що базується в Іспанії та займається ремонтом танків Leopard для постачання в Україну.

Розслідування стосовно затриманих в Іспанії хакерів координує спеціалізована прокуратура. Цивільна гвардія Іспанії також оголосила, що продовжує розслідування за декількома напрямками, щоб продовжити ідентифікацію учасників атак.

Схожі новини