Передплата 2024 «Добрий господар»

Порошенко поручився за полковника Червінського

  • 18.07.2024, 17:34
  • 298

Петро Порошенко прибув у Шевченківський суд і заявив клопотання про взяття на поруки полковника Романа Червінського. П’ятий президент нагадав про бойовий шлях розвідника Червінського і наголосив на необхідності чесного, неупередженого процесу

Фото "ЄС"
Фото "ЄС"

«Я знаю Червінського з 2014 року. Як п’ятий президент і Верховний Головнокомандувач я можу лише частково розкрити задачі міністра оборони, Головного управління розвідки, Служби безпеки України, які ставилися перед цією героїчною особою — найкращим спецназівцем, найкращим розвідником. Ту роль і місію, яку Роман Червінський відіграв в укріпленні обороноздатності держави при вирішенні надзвичайно важливих, стратегічних операцій з 2014 року», — сказав Порошенко.

«Це була і ліквідація справжніх ворогів України за лінією фронту, і наповнення обмінного фонду. Зараз замість того, щоб судити зрадників, судити загарбників, влада намагається судити Червінського. Мотивація влади складається з двох частин — це помста Червінському і страх, бо вони його бояться», — констатував Порошенко.

«Я жодної секунди не коливався, коли почув рішення про 9-ти мільйонну заставу, яка пролунала з Кропивницького, бо я знаю рівень життя Романа. У нього немає не те що 9 мільйонів — у нього немає грошей для забезпечення родини», — сказав Порошенко.

Він також закликав громадськість не знижувати увагу до цього процесу: «ваша активна позиція допоможе встановити принципи верховенства права, правду та справедливість».

«Позавчора і вчора вся країна святкувала — Червінський на волі. Сьогодні вранці його знову намагаються запроторити за ґрати. Не вдалося в Кропивницькому — вони сподіваються на Шевченківський суд. Давайте їх розчаруємо. Приймімо справедливе і правильне рішення. Запевняю вас, вам буде плескати не тільки Україна», — звернувся Порошенко до суду.

Клопотання про взяття на поруки Романа Червінського також заявили народні депутати з фракції «Європейська Солідарність», учасники Революції Гідності та війни проти російської агресії, а також колишній політв'язень кремля Володимир Балух. Раніше Порошенко вніс 9 млн грн застави за Червінського в іншій справі, яку розглядали судді в Кропивницькому. Розвідник перебував у СІЗО з квітня минулого року.

Схожі новини