Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Скільки потрібно часу на відновлення ДніпроГЕС

  • 16.07.2024, 19:45
  • 453

На відновлення Дніпровської гідроелектростанції, яка зазнала пошкоджень внаслідок ракетних ударів росіян 22 березня та 1 червня, знадобиться щонайменше три роки

Фото: Новинарня
Фото: Новинарня

Про це в інтерв'ю Forbes Ukraine розповів генеральний директор «Укргідроенерго» Ігор Сирота.

За його словами, розбір завалів на пошкодженій ГЕС після останньої атаки тривав півтора місяця, процес завершили 14 липня. Сирота наголошує, що для відновлення цього енергооб'єкту потрібні додаткові ресурси для зменшення вразливості станції до нових імовірних атак росіян.

«Для ворога ДніпроГЕС більш досяжна, лінія фронту — за 50 км. Вони бʼють там різними ракетами — С-300, Х-101, Х-69. Не завжди наша повітряна оборона може впоратися з таким навалом ракет», — каже Ігор Сирота.

Очільник «Укргідроенерго» також зазначив, що компанія готує позови в міжнародні та національні суди щодо компенсації росіянами збитків через обстріл ДніпроГЕС. За словами посадовця, з 10 найбільших ГЕС України усі зазнали ракетних атак росіян.

Станом на середину липня по них завдали понад 120 ракетних ударів, через що «Укргідроенерго» втратило 45% генерації електрики.

Схожі новини