Передплата 2024 «Добрий господар»

51 нобелівський лавреат закликав до припинення вогню в Україні й Секторі Гази

  • 13.07.2024, 16:45
  • 309

51 нобелівський лавреат підписав лист до політиків та релігійних лідерів із закликом про негайне припинення вогню між росією та Україною та в Секторі Гази

Фото: Голос Америки
Фото: Голос Америки

Про це свідчить звернення, яке оприлюднила російська «Новая газета».

Підписанти наголосили на наслідках війни проти України для різних країн, зокрема йдеться про ситуацію з продовольством у країнах Африки та міграційні процеси в Європі. Вони також висловили невдоволення зростанням оборонних бюджетів у світі — кажуть, це відповідає кількості ресурсів, яких вистачило б, щоб уповільнити глобальну зміну клімату.

Окрім того, нобелівські лавреати заявили, що на війнах найбільше гинуть люди віком від 30 до 40 років, додавши: «Це означає, що кожні 100 тисяч убитих — це 4 мільйони років майбутнього! Це незроблені відкриття, ненароджені діти, це сирітство».

Вони закликали вжити щодо війн в Україні та Секторі Гази таких заходів:

  • негайне припинення вогню;
  • обмін полонених за принципом «всіх на всіх», звільнення заручників і повернення тіл загиблих;
  • початок переговорів.

«Якщо політики не можуть домовитися, то нехай віднесуть розв’язання питань на суд майбутніх поколінь і припинять вогонь», — йдеться у листі.

Звернення адресоване Папі Римському, Вселенському патріарху Варфоломію, Далай-ламі XIV, учасникам війн, ООН, Європарламенту та Парламентській асамблеї Ради Європи.

Схожі новини