Передплата 2024 «Добрий господар»

В Австралії за шпигунство затримали російських військовослужбовицю та її чоловіка

  • 13.07.2024, 09:30
  • 371

Австралійська федеральна поліція затримала подружжя російського походження за звинуваченнями у шпигунстві на користь росії

Фото: Бабель
Фото: Бабель

Про це пише Reuters.

За даними правоохоронців, жінка була техніком з інформаційних систем в австралійській армії та намагалася отримати доступ до оборонних матеріалів, щоб надіслати їх до росії.

«Ми стверджуємо, що вони шукали цю інформацію з наміром надати її російській владі. Чи була ця інформація передана, залишається ключовим предметом нашого розслідування», — сказав комісар Ріс Кершов.

За даними поліції, 40-річна жінка поїхала до росії та доручила своєму чоловікові в Австралії увійти в її офіційний обліковий запис, щоб отримати доступ до оборонних матеріалів.

Фігурантів затримали, вони перебуватимуть під вартою до 20 вересня. Їм загрожує до 15 років ув’язнення. Подружжя вже понад 10 років живе в Австралії, жінка отримала громадянство у 2016 році, а її чоловік — у 2020-му.

На тлі цієї справи прем'єр-міністр Австралії Ентоні Албанезе попередив, що всіх, хто планує діяти проти національної безпеки країни, притягнуть до відповідності.

Схожі новини