Передплата 2024 «Добра кухня»

У Стрийському парку висадили екзотичну пальму. Досвід Ужгорода?

Наприкінці вересня дерево повернуть в оранжерею

Фото Отара Довженка
Фото Отара Довженка

У Стрийському парку — ужгородські мотиви: всередині дерев’яної лавочки висадили пальму. Поруч з цією екзотичною композицією — гамак. Всі атрибути для відпочинку у спекотний липень. Пальму висадили біля будиночка для комах та квітника троянд.

Львів'яни втішені пальмі у Стрийському парку і порівнюють з Ужгородом, де навесні висадили цілу алею пальм. Охочих відпочити біля львівської пальми не бракує.

Як розповіла для «ВЗ» директорка Стрийського парку Олена Мазурик, це пальма з оранжереї, якій там стало затісно.

«Не знали, куди її подіти і ось придумали гарно декорувати лавочку, висадили пальму у вазоні, — каже Олена Мазурик. — Щоб всередині між лавками нікому не хотілося кидати побутове сміття. Пальма тіснилася в оранжереї, вирішили дати їй друге життя. Людям це гарно зайшло».

Директорка парку каже, пальма у парку тимчасова — наприкінці вересня її знову заберуть в оранжерею. «Коли температура надворі буде плюс вісім, ми заберемо пальму в нашу оранжерею. Влітку пальма може витримати плюс 50», — наголошує моя співрозмовниця.

Запитую про оранжерею. «Зараз там загущення, рослини не поміщаються, тому не беремо нові насадження від людей», — відзначає Олена Мазурик.

Схожі новини