Передплата 2024 ВЗ

На фронті минулої доби сталося 141 боєзіткнення

  • 09.07.2024, 11:30
  • 317

На фронті минулої доби було зафіксовано 141 бойове зіткнення з російськими військами

Фото: Генеральний штаб Збройних сил України
Фото: Генеральний штаб Збройних сил України

Про це ідеться у повідомленні Генерального штабу Збройних сил України у Фейсбуці про ситуацію станом на 8:00 вівторка, 9 липня.

За уточненою інформацією, за минулу добу росіяни завдали по позиціях українських військ та населених пунктах шість ракетних ударів, із застосуванням 51 ракети, 62 авіаційних удари (сумарно скинули 84 КАБи), здійснили понад 4000 обстрілів, 94 з них — із реактивних систем залпового вогню.

Авіаційних ударів зазнали райони населених пунктів Стариця, Вовчанськ, Вільча, Циркуни, Вовчанські Хутори, Глибоке, Малі Проходи, Покаляне Харківської області, Макіївка Луганської області, Миколаївка, Катеринівка, Нью-Йорк, Торецьк, Олександропіль, Миролюбівка, Гродівка, Новоселівка Перша, Велика Новосілка, Богоявленка Донецької області, Роботине Запорізької та Ольгівка Херсонської області.

За минулу добу авіація та ракетні війська і артилерія Сил оборони уразили одну артилерійську систему та чотири райони зосередження особового складу росіян.

На Харківському напрямку війська рф продовжували активні дії, загалом відбулося дев’ять бойових зіткнень. Бої точилися, в районах населених пунктів Тихе, Вовчанськ, Глибоке, Стариця та Сотницький Козачок.

На Куп’янському напрямку кількість атак за добу зросла до семи. Сили оборони відбивали штурмові дії армії рф біля Берестового, Піщаного та Стельмахівки.

На Лиманському напрямку українські війська відбили 14 російських атак в районах населених пунктів Греківка, Невське, Макіївка Луганської області та Терни Донецької.

На Сіверському напрямку Сили оборони відбили сім штурмових дій поблизу Спірного, Верхньокам’янського та Виїмки на Донеччині.

На Краматорському напрямку Сили оборони зупинили 11 спроб росіян прорвати оборону в районах Богданівки, Григорівки, Білої Гори, Андріївки, Веселого та Часового Яру Донецької області.

На Торецькому напрямку, за підтримки авіації, війська рф здійснили 19 атак неподалік населених пунктів Диліївка, Південне, Північне, Торецьк та Нью-Йорк.

На Покровському напрямку українські захисники відбили 43 штурмові та наступальні дії в районах населених пунктів Новоолександрівка, Воздвиженка, Євгенівка, Калинове, Тимофіївка, Новоселівка Перша, Яснобродівка, Карлівка та Уманське Донецької області, де загарбники, за підтримки авіації, намагалися витіснити українські підрозділи із займаних позицій.

На Курахівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати росіян в районах населених пунктів Нетайлове, Георгіївка, Красногорівка, Парасковіївка та Костянтинівка, де вони дев’ять разів намагалися прорвати оборону українських військ.

На Времівському напрямку армія рф здійснила 10 штурмів українських позицій біля Водяного, Костянтинівки, Урожайного, Рівнополя, Новосілки та Макарівки Донецької області. Активно діяла російська авіація — скинули 14 керованих авіабомб та завдали трьох авіаударів НАРами.

На Гуляйпільському напрямку російські війська випустили 18 некерованих авіаракет у районі Чумацького Запорізької області.

На Оріхівському напрямку відбулось дев’ять бойових зіткнень в районах Малої Токмачки, Роботиного, Новоандріївки та Щербаків Запорізької області.

На Придніпровському напрямку Сили оборони відбили чотири атаки в районі Кринок. Втрат позицій не допущено.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань російських загарбників не виявлено.

На кордоні з Чернігівською та Сумською областями армія рф зберігає військову присутність, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність, здійснює обстріли населених пунктів з території рф, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону України.

Схожі новини