Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Львівському обласному госпіталі ветеранів війн та репресованих відкрили сучасне реабілітаційне відділення

  • 04.07.2024, 19:45
  • 358

Сьогодні у комунальному некомерційному підприємстві ЛОР «Львівський обласний госпіталь ветеранів війн та репресованих ім. Ю. Липи» відкрили відремонтоване відділення реабілітації на 50 стаціонарних ліжок

Фото: ЛОР
Фото: ЛОР

З обласного бюджету на капітальний ремонт скерували майже 55 млн грн.

Відділення, площею майже 2 тис. кв. м, відремонтували з дотриманням вимог інклюзивності, медичні кабінети оснастили сучасним реабілітаційним обладнанням, у приміщенні облаштували зал для маломобільних пацієнтів і встановили системи кондиціонування та вентиляції.

«Часто буваю у Винниківському шпиталі за кілька останніх років. Бачу, як цей медзаклад відновлюється і розвивається. На мою думку, у майбутньому шпиталь стане великою обласною опорною лікарнею, яка, у першу чергу, надаватиме допомогу нашим захисникам і захисницям, даючи їм краще життя і нові можливості. Маємо забезпечити якісне лікування та комфортне перебування у шпиталі нашим ветеранам і ветеранкам, які втратили здоров’я, захищаючи Україну. Дякую всім, хто горить розвитком медзакладу, дякую начальнику Львівської ОВА Максиму Козицькому та всім, хто долучився до цього проєкту і до всіх змін, які у цій лікарні відбулися, тривають і будуть втілені», — зазначив в. о голови Львівської обласної ради Юрій Холод.

За словами в. о. генерального директора Львівського обласного госпіталю ветеранів війн та репресованих ім. Ю. Липи Максима Прикупенка, одним з першочергових напрямків розвитку госпіталю є розширення надання реабілітаційної допомоги українцям, які постраждали внаслідок російської агресії.

«З початку повномасштабного військового вторгнення росії реабілітаційну допомогу в стаціонарах госпіталю пройшли 7019 пацієнтів, з них 3160 — військовослужбовці. У реабілітаційних відділеннях медичну реабілітацію зараз проходять пацієнти з травмами хребта та спинного мозку, наслідками черепно-мозкових травм, судинної патології головного та спинного мозку, ураженнями периферичної нервової системи та після травматичних ампутацій кінцівок. Наш госпіталь законтрактований НСЗУ, тому за направленням від вузького спеціаліста послуги безкоштовні», — розповів Максим Прикупенко.

На базі нового відділення комплексну реабілітаційну допомогу за індивідуальним планом надаватимуть мультидисциплінарні команди, у складі лікарів фізичної та реабілітаційної медицини, фізичних терапевтів, ерготерапевтів, терапевтів мови та мовлення, психологів та психотерапевтів.

Як зазначають медики, в новому реабілітаційному відділенні вони зможуть значно збільшити кількість та якість наданих реабілітаційних послуг, допомогти пацієнтам відновити свої фізичні, когнітивні функції та психоемоційне здоров’я, адаптуватися до нових можливостей.

Схожі новини