Передплата 2024 ВЗ

Обласна рада звернулася до Президента України щодо присвоєння звання Герой України (посмертно) Наталії Депі

  • 01.07.2024, 19:15
  • 562

Львівська обласна рада 28 червня під час XXIII позачерговій сесії ухвалила звернення до Президента України щодо присвоєння звання Герой України (посмертно) молодшому сержантові Депі Наталії Романівні (позивний «Вітамінка»)

Фото: Львівська обласна рада
Фото: Львівська обласна рада

«Від 24 лютого 2022 року триває масштабна агресія росії проти України. Російська армія, не досягнувши на початку вторгнення заявлених кремлем цілей, веде головні бойові дії на Донбасі, півдні України, Харківщині, а також щоденно обстрілює українські міста, руйнує інфраструктуру, убиває цивільних. Саме завдяки нашим захисникам і захисницям Україна стоїть міцно, бореться і живе.

Ми, депутати Львівської обласної ради, від імені українського народу, звертаємося до Вас із проханням присвоїти звання Герой України (посмертно) молодшому сержантові, фельдшерці медичного пункту батальйону військової частини А7393 Депі Наталії Романівні, 01.09.1992 року народження, львів'янці, яка з перших днів повномасштабного вторгнення агресора добровільно стала до лав захисників України разом із батьком та рідним братом.

Наталія Депа служила бойовим медиком 218 окремого батальйону 125-ї бригади ТрО ЗСУ, брала участь у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією російської федерації проти України в Харківській області (в районі населених пунктів Колотаїв, Павлівка, Бугрувате), у Сумській області (в районі населених пунктів Боромля, Верхня Сироватка, Нижня Сироватка, Бранцівка, Мезинівка, Славгород, Грабовське), у Донецькій області (в районі населених пунктів Міньківка, Новомиколаївка, Констянтинівка, Бахмут, Торське, Лиман) і загинула 9 липня 2023 року в Донецькій області, виконуючи наказ у зоні бойових дій.

Побратими згадують про Наталію як кваліфікованого бойового медика, яка рятувала життя військовим і місцевим цивільним.

За час служби неодноразово отримувала відзнаки від командування за сумлінне виконання бойових завдань, особисту мужність і самовіддані дії, виявлені в захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України.

На сайті Президента України 24 липня 2023 року було зареєстровано Петицію про присвоєння звання Герой України (посмертно) Наталії Депі. Петицію достроково підписали понад 25 000 українців. Документ перебуває на розгляді в Офісі Президента України.

Ми, депутати Львівської обласної ради, звертаємось до Вас, Глави держави, із клопотанням про присвоєння звання Герой України (посмертно) Депі Наталії Романівні з позивним «Вітамінка»", — йдеться в тексті звернення.

Схожі новини