Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Депутати облради ухвалили звернення щодо дискредитаційної кампанії проти Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного

  • 01.07.2024, 18:56
  • 327

Депутати Львівської обласної ради 28 червня під час XXIII позачерговій сесії ухвалили звернення до Президента України, Верховної Ради України, Служби безпеки України щодо дискредитаційної кампанії проти Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного

«Ми, депутати Львівської обласної ради, висловлюємо глибоку стурбованість з приводу дій окремих народних депутатів України, що завдають значної шкоди національній безпеці держави в умовах російсько-української війни. У той час, коли весь український народ та його захисники об'єднані в наданні відсічі російським загарбникам, з трибуни українського парламенту продовжують лунати заяви та обвинувачення, що сіють зневіру і розбрат у суспільстві й дискредитують Збройні Сили України.

Під гучними гаслами боротьби за нібито права військовослужбовців у Верховній Раді України розігрується насправді руйнівна для нашого війська операція. На жаль, під цей потужний удар сьогодні потрапила Національна академія сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, яка небезпідставно вважається одним із головних осередків вишколу професійних українських захисників.

І, як не прикро, реалізується ця операція чинними членами українського парламенту. Інформаційні провокації, маніпуляції та спекуляції, відверта брехня, наклепи — це інструменти, які сьогодні використовують окремі народні обранці. Йдеться насамперед про Анну Скороход та Юлію Яцик — членів Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування можливих фактів порушення законодавства України в Міністерстві оборони України, Збройних Силах України, інших утворених відповідно до законів України військових формуваннях, правоохоронних органах спеціального призначення, посади в яких комплектуються військовослужбовцями.

Невже в сесійні залі втратили силу положення Закону України «Про статус народного депутата України»? Відповідно до статті 8 цього закону народні обранці повинні дотримуватися загальновизнаних норм моралі, поважати честь і гідність посадових осіб і громадян, утримуватись від дій, заяв та вчинків, що компрометують їх самих, виборців, Верховну Раду України та державу, а не висловлювати з трибуни парламенту огульні, неаргументовані та маніпулятивні звинувачення на адресу Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, її офіцерів та працівників.

Замість того, щоб виконувати свої повноваження за встановленими процедурними нормами, деякі нардепи скоординованими та злагодженими заявами в інформаційному просторі намагаються викликати максимальний суспільний резонанс та штучно сформувати негативний імідж військовому навчальному закладу.

Невже під куполом Українського парламенту дозволено реалізовувати принципи «сталінських трійок», коли вироки виносилися без об'єктивного слідства та неупередженого судового процесу?! Невже окремі члени парламенту можуть брати на себе функції прокурорів, суддів і катів одночасно?! Невже депутатський мандат є підставою для вчинення судилищ чи досягнення своїх особистих корисливих цілей?!

Вимагаємо припинити це депутатське свавілля та повернути діяльність окремих членів Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України в правове поле!

Адже наслідки такого парламентського беззаконня є критичними для обороноздатності України, єдності суспільства, руйнують довіру та повагу громадськості до наших захисників. А саме це і є однією з цілей нашого ворога, який, не маючи значного успіху на лінії бойового зіткнення, намагається завдати нищівних ударів по тилах, зокрема по системі військової освіти, ключовим елементом якої є Національна академія сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

Ми, депутати Львівської обласної ради, звертаємось до найвищого представницького органу нашої держави — пам’ятати та усвідомлювати, що саме Український парламент, усі його члени, повинні бути прикладом поваги до законів та їх дотримання.

Закликаємо дати належну оцінку діяльності згаданих представниць Верховної Ради України з огляду на норми депутатської етики та порядок реалізації депутатських повноважень.

Просимо відповідні органи перевірити законність діяльності зазначених народних депутаток в межах дії Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України щодо збору інформації з питань національної безпеки держави, а також факти розголошення такої інформації, що мали місце в їхніх публічних заявах та коментарях в соціальних мережах і медіа.

У єдності - наша сила! Слава Україні!", — сказано в документі.

Схожі новини