Передплата 2024 «Добра кухня»

У Франції стартували дострокові парламентські вибори

  • 30.06.2024, 10:35
  • 284

У Франції стартували дострокові парламентські вибори

Фото: Укрінформ
Фото: Укрінформ

На материковій частині Франції о 8:00 за місцевим часом відкрились виборчі дільниці. Цієї неділі 49,5 мільйона людей, внесених до виборчих списків, мають проголосувати у першому турі дострокових парламентських виборів.

Як повідомляє Le Figaro, у більшості муніципалітетів дільниці зачинять о 18:00, у великих містах час роботи буде продовжено до 20:00.

Зазначається, що це голосування може сформувати перший з часів Другої світової війни ультраправий парламент у Франції, що своєю чергою може призвести до «кардинальних змін». Ле Пен та її партія виступають за антиміграційну політику, євроскептицизм та зменшення військової підтримки для України.

Передвиборчі прогнози та опитування французької громадськості свідчать, що «Національне об'єднання» Марін Ле Пен може отримати 35−37% голосів, лівий альянс «Новий народний фронт» — 27,5−29%, а центристський табір Макрона — 20−21%.

Якщо ж на виборах переможе «Національне об'єднання», то новим прем'єр-міністром країни може стати 29-річний Жордан Барделла — ставленик Марін Ле Пен, що не має серйозного політичного досвіду. Водночас Макрон неодноразово запевняв, що залишиться президентом країни, незважаючи на результати виборів.

Голосування відбуватиметься у два тури. Остаточні результати дострокових виборів стануть відомими 7 липня.

Схожі новини