Передплата 2024 «Добрий господар»

В День Конституції на Львівщині створили найбільшу солодку копію книги Основного Закону України

  • 28.06.2024, 17:35
  • 482

Сьогодні, 28 червня, з нагоди Дня Конституції України у парку «На валах» створили найбільшу солодку копію книги Конституції України. Інсталяцію виклали з близько 3400 кексів та печива, виготовлених кондитерською компанією «Biscotti»

Фото: ЛОР
Фото: ЛОР

Їх розмістили на спеціальній основі у формі обкладинки книги Основного Закону. До створення «солодкої конституції» долучилися в.о. голови Львівської обласної ради Юрій Холод, начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький, представник Уповноваженого Верховної Ради з прав людини у Львівській області Тарас Подвірний, депутати Львівської обласної ради, представники військових та силових структур, громадськість.

«Наша Конституція є однією з найліберальніших у світі. Тільки в II розділі міститься 45 прав і свобод людини. Це свободи, які захищають наші військові у бою проти російської федерації. Це суверенітет, незалежність і гідність — все, що хоче відібрати ворог. Тому ми запланували цей захід, щоби показати, що наші права і свободи є важливими.

Хочемо встановити рекорд України з виготовлення найбільшої солодкої копії книги Конституції України. Солодке разом з примірником Конституції, який ми виготовили спільно з Львівською обласною радою і Львівською обласною військовою адміністрацією, передамо військовим, які перебувають на лікуванні й реабілітації у Львові", — сказав представник Уповноваженого Верховної Ради з прав людини у Львівській області Тарас Подвірний.

Представниця Книги світових рекордів України Ганна Крисюк офіційно зафіксувала рекорд з викладення найбільшої солодкої Конституції України та вручила організаторам — кондитерській компанія «Biscotti», офіційний диплом.

Рекордні кекси та печиво організатори планують передати військовим, які проходять лікування в комунальному закладі Львівської обласної ради «Львівський обласний госпіталь ветеранів війн та репресованих імені Юрія Липи» та інших реабілітаційних центрах Львова та області.

Схожі новини