Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Диван на колесах їде з Тернопільщини до Києва, щоб зібрати кошти для ЗСУ

  • 26.06.2024, 10:45
  • 516

Винахідник Аркадій Фішман та його супутниця у мандрах Олена Дунець вирушили у благодійний тур з Тернопільщини до Києва, щоб зібрати гроші на виробництво дронів для ЗСУ

Фото: Укрінформ
Фото: Укрінформ

Про це повідомляє Укрінформ.

«Під час нашої мандрівки ми збираємо кошти на виробництва наземного дрона для наших військових. Як інженер-технолог і винахідник я його спроєктував. Цей наземний дрон може розміновувати територію та евакуйовувати поранених, доставляти вантажі до 200 кілограмів. Я шукав кошти на втілення цього проєкту, але, на жаль, ніхто не погоджувався мені допомогти. Олена Дунець запропонувала влаштувати благодійний тур і ми вирушили у мандрівку на дивані, щоб реалізувати цей задум і допомогти нашим військовим», — зазначив Фішман.

Олена і Аркадій пересуваються на дивані зі швидкістю 10 кілометрів на годину. За 9 годин вони можуть подолати 60 кілометрів, враховуючи зарядку електродвигуна. Кожні три години зупиняються для заряджання дивана на заправках чи у кафе.

Люди зупиняються, фотографуються і жертвують кошти. Аркадій і Олена переконані, їм вдасться досягти цілі. Вони доїдуть до Києва через 8−10 днів.

Схожі новини