Передплата 2024 «Добрий господар»

Міноборони (не)підтримало збільшення з 60 до 150 днів терміну оновлення даних для військовозобов'язаних: оновлено

  • 25.06.2024, 17:30
  • 361

Народний депутат оприлюднив два листи від Міністерства оборони, які містять протилежні позиції щодо продовження оновлення даних ще на 90 днів

Фото: УП
Фото: УП

Про це повідомив народний депутат Володимир Ар'єв. Про це також пише «Українська правда».

Законопроєкт передбачає продовження оновлення даних ще на 90 днів. Отже, загальний термін оновлення військово-облікової інформації становитиме не 60, а 150 днів. Таку ініціативу підтримали в Міноборони. Однак, як стверджує народний депутат Володимир Ар'єв через певний час надійшов інший лист, який стверджував протилежне.

«Два листи протягом години із взаємовиключними позиціями міністра оборони щодо одного законопроєкту, як на мене свідчать про дві речі: або міністра нагнув Офіс президента після оприлюднення листа з підтримкою; або в міністерстві оборони конкретний бардак. Вибирайте, кому що більше подобається або пишіть власні версії цього бравого документообігу», — написав депутат.

Тим часом, Міністерство оборони України не підтримує збільшення термінів оновлення даних у ТЦК для військовозобов'язаних з 60 до 150 днів, крайньою датою оновлення даних залишається 16 липня 2024 року.

«У Міністерстві оборони України, в межах компетенції, з урахуванням проведеного аналізу уточнення даних громадянами України через електронний кабінет, центри надання адміністративних послуг та шляхом особистого прибуття до територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, додатково опрацьовано проєкт Закону України „Про внесення змін до Прикінцевих та перехідних положень Закону України „Про внесення змін до еяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку“ щодо продовження строку оновлення військово-облікових даних“, реєстраційний № 11 305 від 29.05.2024, поданий народним депутатом України Ар'євим В.І. та іншими народними депутатами України, який не підтримується».

Тож попередній лист Міністерства оборони від 24.06.2024 № 220/8804 у відомстві просять залишити без розгляду.

Схожі новини