Передплата 2024 ВЗ

У Китаї впала частина ракети (ВІДЕО)

  • 23.06.2024, 15:45
  • 249

У Китаї біля житлового району впала частина ракети-носія, яка запускала супутник

Фото China 'N Asia Spaceflight
Фото China 'N Asia Spaceflight

У Китаї поряд із житловим районом впала частина ракети-носія Long March 2-C, яка вивела на орбіту китайсько-французький космічний апарат SVOM.

Момент падіння потрапив на відео.

Відомо, що інцидент стався у суботу, 22 червня.

У той день SVOM на ракеті Long March 2-C стартував з космодрому Січан, що в провінції Сичуань. Після нетривалого польоту прискорювач ракети відділився і почав падати, а апарат успішно продовжив свій шлях. Падіння прискорювача супроводжувалося викидом помаранчевої рідини, ймовірно палива. На відео потрапив момент, коли місцеві у паніці розбігаються, очікуючи вибуху.

Частина ракети дійсно вибухнула ц лісистій місцевості, але жертв не було. Є дані, що в паливі для китайських ракет використовують дуже небезпечні для здоровʼя людини речовини. Деякі користувачі соцмереж були занепокоєні з приводу можливого негативного впливу токсичних речовин на місцевих.

У Національному космічному управлінні Китаю заявили, що місія була успішною. 930-кілограмовий апарат SVOM дістався заданих координат. Заявлено, що SVOM вивчатиме гамма-сплески — одні з найпотужніших викидів енергії у Всесвіті, які виникають, як вважається, під час вибуху наднових або зіткнення нейтронних зірок. Такі сплески за кілька секунд виділяють більше енергії, ніж Сонце за мільярди років

Схожі новини