Передплата 2024 ВЗ

СБУ затримала ще одного російського агента

  • 19.06.2024, 19:30
  • 465

Служба безпеки України затримала російського інформатора, який допомагав загарбникам готувати нові ракетно-дронові удари по Харкову та прорив диверсійно-розвідувальних груп до північних околиць міста

Фото: СБУ
Фото: СБУ

Про це повідомила СБУ.

Зловмисником виявився житель передмістя Харкова — ідейний прихильник «рашизму».

Встановлено, що росіяни залучили чоловіка до співпраці через популярний чат знайомств у Телеграмі. Вдаючи пересічну громадянку рф, зв’язкова ворожої спецслужби запропонувала фігуранту близькі стосунки. Коли той погодився, у подальшому поступово залучила його до розвідувально-підривної діяльності.

За вказівками зв’язкової ворожий агент обходив північні території Харківського району, де приховано фіксував місця найбільшого зосередження особового складу Сил оборони України.

СБУ затримала інформатора на гарячому, коли той фотографував спецтранспорт українських захисників.

На місці події у зловмисника вилучили телефон, який він використовував для комунікації зі своєю російською «подругою» та для фотофіксації військових об'єктів.

Фігуранту інкримінується несанкціоноване поширення інформації про переміщення або розміщення ЗСУ чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 114−2 Кримінального кодексу України).

Підозрюваний перебуває під вартою. Йому загрожує до восьми років за ґратами.

Схожі новини