Передплата 2024 «Добрий господар»

Литва уже два тижні фіксує підвищену активність авіації росії у Балтійському регіоні, — Міноборони

  • 17.06.2024, 19:45
  • 354

Другий тиждень поспіль Литва фіксує підвищену активність російської авіації у Балтійському регіоні. У Міноборони країни пов’язують це із військовими навчаннями НАТО у Литві та Балтійському морі

Фото ілюстративне із сайту UNIAN
Фото ілюстративне із сайту UNIAN

«Активність російської авіації в регіоні може бути пов’язана з міжнародними навчаннями BALTOPS, Iron Wolf 2024−1, які зараз проходять в Балтійському регіоні», — заявили у Міноборони Литви.

Вказано, що минулого тижня винищувачі НАТО, які здійснюють місію повітряної поліції в країнах Балтії, здійснили 11 вильотів для виявлення і супроводу російських літаків, які порушили правила польотів у міжнародному повітряному просторі над Балтійським морем.

У Міноборони Литви розповіли, що усього було виявлено і супроводжено сім тактичних бомбардувальників Су-24, п’ять винищувачів Су-27, чотири винищувачі Су-30, два винищувачі-бомбардувальники Су-34, чотири літаки-розвідники Іл-20, два літаки-розвідники і аерокартографи Ан-30, а одного разу — пасажирський літак Іл-96.

Литва зазначила, що більшість із перелічених літаків летіли без планів польотів, із відключеними радіолокаційними транспондерами і без радіозв'язку з Регіональним центром управління польотами. Також більшість з цих російських повітряних суден злітали з Калінінградської області, летіли в міжнародному повітряному просторі та здійснили посадку так само там, у калінінградській області.

Наразі у Балтійському морі відбуваються масштабні військові навчання Альянсу під назвою BALTOPS'24, в яких беруть участь приблизно 9 тис. військовослужбовців та іншого персоналу, понад 50 кораблів і понад 80 літаків з 20 країн НАТО.

До цього Міноборони Фінляндії повідомляло, що 10 червня одразу 4 російські військові літаки порушили повітряний простір країни.


Джерело: LRT

Схожі новини