Передплата 2024 «Добрий господар»

росія підвищує податки через потреби війни, — британська розвідка

  • 17.06.2024, 08:15
  • 315

Британська розвідка зафіксувала підвищення податків в рф, яке має фінансувати потреби, які, зокрема, пов’язані з війною проти України

Фото ілюстративне із сайту Главком
Фото ілюстративне із сайту Главком

Про це йдеться в огляді від Міністерства оборони Британії.

Відомо, що збільшення податкового навантаження на бізнес майже напевно обмежить майбутні інвестиції та зростання невійськових секторів.

Окупанти очікують, що податкові зміни забезпечать додаткові надходження до бюджету на майже 29 мільярдів доларів у 2025 році.

Для цього ставка податку на прибуток підприємств зросте з 20 до 25%, а через нову шкалу найвища ставка податку на прибуток зросте з 15 до 22%.

«Додаткові надходження, насамперед, завдяки підвищенню податку на прибуток підприємств, майже напевно будуть використані для фінансування державних видатків, що зростають», — йдеться в огляді.

У британській розвідці вважають, що державні видатки рф у 2024 році зростуть приблизно на 15% порівняно з 2023 роком, але, найімовірніше, зростатимуть і надалі.

Відомство вказує, що зростання видатків, майже напевно, будуть й у 2025 році, оскільки витрати на оборону, ймовірно, зростуть разом із соціальними та інфраструктурними видатками.

Втім, зауважує Міноборони, інвестиції в невійськові сектори, швидше за все, перебувають у стані стагнації, а військові сектори також з високою ймовірністю монополізують значну частину наявних трудових ресурсів.

«Додаткові витрати для бізнесу, ймовірно, обмежать подальші приватні інвестиції в невійськові сектори», — підсумувала розвідка.

Схожі новини