Передплата 2024 «Добра кухня»

Дні здоров’я у селах Трускавецької ОТГ

Не вперше до жителів сіл, які входять до складу Трускавецької ОТГ, приїжджають для прийому та планового обстеження укомплектовані вузькопрофільними спеціалістами з КНП «Трускавецька міська лікарня» медичні бригади

Такі виїзди відбуваються щороку. За якими правилами, у якому «форматі» проводиться прийом, добре знають жителі таких сіл, як Доброгостів, Уличне, Модричі, Орів. Цікаво, що аналогічна форма профілактики захворювань і в самому Трускавці використовується. І тут час від часу прийом хворих, як і у випадках із виїздами у села громади, здійснюється безпосередньо в мікрорайонах міста, куди медичні бригади приїжджають.

Як показує життя, це також потрібно робити: далеко не всі жителі міста, хоча їм набагато легше до лікаря на прийом потрапити, ніж жителям сіл, дбають про проходження періодичних медичних оглядів. Багатьом про це слід не лише нагадувати, а й, як сказали нам у Трускавецькій міській лікарні, ледве не за руку треба взяти, щоб на обстеження привести. Як показав черговий прийом хворих, який цього тижня відбувся в Уличному, тут до приїзду бригади лікарів з КНП «Трускавецька лікарня» поставилися з належною відповідальністю.

Дуже багато людей, прийшовши на обстеження, отримали необхідні консультації від хірурга, пульмонолога, невропатолога та гінеколога. Справжнім досягненням для села стали нові можливості у здачі проб крові та сечі. Відтепер, аби це зробити, не потрібно їхати до Трускавця. Аналізи жителі села здають за місцем проживання. І тут же отримують результат. Це стало можливим завдяки закупівлі необхідного медичного обладнання для сільських амбулаторій Трускавецької ОТГ. Для жителів сіл постаралась секретар Трускавецької міської ради Наталія Пономаренко. Саме вона, як інформує пресслужба Трускавецької ОТГ, стала ініціатором придбання медичного обладнання для сільських амбулаторій. Завдяки їй було подано проєктну пропозицію та виграно відповідний грант. Це дало можливість закупити аналізатори для розташованих у селах Уличне, Доброгостів та Орів медичних амбулаторій. Кошти на фінансування доброї справи отримано із двох джерел — Польського Центру Міжнародної Допомоги (PCPM — Polskie Centrum PomocyMiędzynarodowej) та уряду Тайваню.

Схожі новини