Передплата 2024 «Добре здоров’я»

З'їв кількох собак: в Австралії зловили та зварили крокодила

  • 14.06.2024, 22:00
  • 574

Морський крокодил, який «тероризував» місцевих, був завдовжки аж 3,6 метра

Фото місцевої поліції
Фото місцевої поліції

На півночі Австралії після повені крокодил почав тероризувати місцеве населення. Тамтешня влада застрелила тварину і одна з громад зробила з неї традиційну страву.

Морський крокодил довжиною 3,6 метра переслідував австралійців: він підходив до житлових будинків, кидався на дітей і дорослих.

Австралійські правоохоронці повідомили, що хижак з’явився поблизу поселення після повеней і становив «значний ризик для громади». Крокодил не тільки намагався напасти на місцевих, а й з'їв кількох собак.

«Після консультації з представниками місцевих етнічних груп, старійшинами, членами громади та Департаментом охорони довкілля крокодила застрелили, щоб він надалі не становив значного ризику для громади», — розповів представник поліції Ендрю Макбрайд.

Пізніше влада скористалася можливістю, аби ознайомити тамтешніх дітей із твариною і розповісти про правила безпеки на воді.

Після цього поліціянти перевезли мертвого хижака до місцевої віддаленої громади аборигенів містечка Булли, де крокодил став частиною традиційного бенкету.

Із тварини зробили кілька страв: суп, барбекю та приготовані під землею шматочки крокодила в банановому листі.

«Це було доволі велике традиційне свято, на якому місцеві набили свої животи», — зазначив Макбрайд.

Правоохоронець також додав, що причиною появи морського крокодила на незвичній для нього території стали сильні повені, які відбувалися від початку весни.

Схожі новини