Передплата 2024 «Добра кухня»

Нідерланди передадуть Україні снаряди

  • 14.06.2024, 13:20
  • 251

Україна отримає від Нідерландів снаряди 152-мм калібру на суму 350 мільйонів євро

Фото ілюстративне із сайту Фокус
Фото ілюстративне із сайту Фокус

Нідерланди роблять свій внесок військової підтримки в Міжнародний фонд для України (IFU). Це буде одне з найбільших замовлень IFU для міжнародної збройової промисловості.

Міжнародний фонд для України заснували девʼять країн, серед яких Австралія, Данія, Велика Британія, Ісландія, Литва, Нова Зеландія, Норвегія, Швеція та Нідерланди.

Нідерланди також планують передати систему Patriot Україні разом із країнами-партнерами. Для цього Нідерланди нададуть три пускові установки та радар.

Напередодні відбулося засідання Контактної групи у форматі «Рамштайн"Голова Пентагону за підсумками формату «Рамштайн» не оголосив про передачу Україні системи Patriot, попри заяви в медіа. На ньому йшлося й про ППО України, однак США не оголосили про передачу Україні системи зенітно-ракетного комплексу Patriot, попри повідомлення у медіа про такий намір.

Нідерланди послідовно підтримують Україну в її захисті від повномасштабного російського вторгнення. Нещодавно Нідерланди виділили 60 мільйонів євро на закупівлю безпілотників, готуються до передачі винищувачів F-16, разом з Данією внесли 400 мільйонів євро у фонд для будівництва бойових машин піхоти CV90 для України та ще надали багато іншої допомоги.

Схожі новини

Читайте також