Передплата 2024 «Добра кухня»

«Інвестиції у вітчизняне виробництво — це найкращий спосіб підтримувати і економіку, і армію»

  • 13.06.2024, 10:34
  • 249

Петро Порошенко повідомив про контракт з вітчизняними виробниками будівельних машин — він фінансує весь обсяг екскаваторів до кінця року і передає їх у війська для фортифікаційних робіт. Як відомо, Порошенко системно постачає в бригади ЗСУ будівельну техніку для оборонних споруд, екскаватори вже працюють на Харківщині, Донеччині, а також на північному напрямку

Фото "ЄС"
Фото "ЄС"

Щоб не було ворожих ІПСО, потрібні фортифікації: Порошенко законтрактував до кінця року екскаватори українського виробництва

«Щоб не з’являлося у нас таке ІПСО, як на Сумщині, коли якісь кадирівці нібито захопили наші села, треба будувати фортифікаційні споруди. Будувати не на папері і не саперними лопатами. А будувати справжньою, крутою українською технікою», — вважає п’ятий президент.

«Ми не просто купуємо техніку, ми є партнерами. Сьогодні ми перебуваємо саме на такому виробництві. Тут є те, що дуже чекають на фронті - це нові екскаватори, сучасні, потужні, українського виробництва. Коли ми започаткували цю програму із закупівлі техніки для будівництва фортифікаційних споруд, то шукали вживану закордоном. Вона потребувала багато часу та ресурсів для відновлення та ремонту. Тому наша команда ухвалила рішення, що купуватимемо нові екскаватори TDC в українського виробника», — показує Порошенко техніку, яка вже готується до відправки у війська.

«Чому це так важливо? Іноземні тут лише двигун, силовий агрегат, частина електрообладнання. Тут дається робота більш, ніж 30 національним виробникам», — говорить Порошенко.

«Ми домовилися і вдарили по руках, що весь обсяг виробництва, все, що вони можуть виготовити — ми отримаємо, уклали контракт і купуємо для будівництва фортифікаційних споруд, для наших інженерних, саперних підрозділів, для командування Сил підтримки, для наших артилерійських, десантних військ, для морпіхів — це наша спільна позиція», — говорить Порошенко.

Він розповів, що будівельна техніка спеціально переоснащується під військові потреби — приміром, вимикається подача звукового сигналу, щоб не демаскувати роботу наших воїнів.

«Коли ми приїжджаємо на фронт, хлопці кажуть — ще вчора у нас єдиним інструментом була саперна лопата. На сьогодні це — найдефіцитніший товар», — говорить Порошенко.

Як розповів представник компанії, підписавши контракт, вдалося повністю завантажити потужності: «До кінця року ми законтрактовані. Для виробника це щастя — розуміти плани на своє виробництво».

Порошенко переконаний: інвестиції у вітчизняне виробництво — це найкращий спосіб підтримувати і економіку, і армію. «Це — один з найбільших платників місцевих податків. Все це дає роботу за рахунок наших інвестицій. Це — та форма, за якою ми допомагаємо державі, а не просто купуємо. Спільно виробляємо комплекси „Ай-Петрі“, спільно виробляємо комплекси „Посейдон“, спільно виробляємо прально-душові, пересувні авторемонтні майстерні, пересувний шиномонтаж», — говорить Порошенко.

«Нам всім треба взятися і працювати. Це дуже важливо: допомагати одне одному і разом йти до перемоги», — переконані виробничники.
«Я розбираюся у техніці, інженерії, машинобудуванні. Підтримувати треба тих, хто тягне сам», — переконаний Петро Порошенко.

Схожі новини