Передплата 2024 «Добра кухня»

30-річний мешканець Львівщини організував схему втечі для ухилянтів

  • 12.06.2024, 18:45
  • 681

На Львівщині викрили 30-річного жителя області з російським громадянством, який організував незаконне переправлення чоловіків за кордон

Фото: прокуратура Львівщини
Фото: прокуратура Львівщини

Про це повідомили у прокуратурі Львівщини.

«За даними слідства, підозрюваний організував схему нелегального вивезення чоловіків призовного віку за межі країни. Про таку можливість він повідомив свого знайомого при зустрічі, який підшукав йому „клієнта“. Спочатку планував переправлення чоловіків за допомогою фіктивних документів, які обіцяв виготовити за винагороду. Проте із прийняттям змін до законодавства у травні 2024 року з цим виникли „труднощі“», — йдеться у повідомленні .

У зв’язку з чим, чоловік запропонував військовозобов'язаному незаконно перетнути кордон поза одним із пунктів пропуску у Закарпатській області.

«Для цього він проводив „інструктаж“ як це зробити. Запевняв, що утікача по приїзду в Мукачево зустрінуть його спільники, які забезпечать супровід до сусідньої держави. Також підозрюваний дав настанови про подальші дії чоловіка, коли він прибуде у Республіку Угорщина задля уникнення депортації», — розповіли в прокуратурі.

Ціна такої «послуги» становила 11 000 доларів США.

Підозрюваного затримали під час отримання коштів. Йому повідомили про підозру у незаконному переправленні осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 ККУ). Наразі чоловіку обрали запобіжний захід — тримання під вартою з правом внесення застави. Слідчі дії тривають, встановлюються всі причетні особи.

Також у прокуратурі зазначають, що підозрюваний у 2014 році, перебуваючи на тимчасово окупованій території АР Крим, отримав паспорт громадянина російської федерації.

Схожі новини