Передплата 2024 «Добра кухня»

Львівські лікарі скріпили уламки кісток 28-річному чоловіку, який майже місяць страждав від болю

  • 12.06.2024, 17:45
  • 483

Львівські лікарі скріпили уламки кісток імплантами чоловікові, який майже місяць страждав від складного перелому лопатки

Фото: Перше ТМО
Фото: Перше ТМО

Про це повідомили у пресслужбі Першого ТМО.

28-річний Михайло Кметюк із Дунаївців, що на Хмельниччині, майже місяць страждав від складного перелому лопатки і не міг знайти лікарів для проведення операції. У Львові лікарі провели йому металоостеосинтез, скріпивши уламки кісток імплантами.

Михайло, колишній фітнес-тренер, був мобілізований восени 2023 року, але через пів року звільнений з військової служби за станом здоров’я. Травму він отримав на початку квітня, коли, керуючи мопедом, впав через яму на дорозі. Після діагностики складного перелому лівої лопатки у місцевій лікарні йому наклали шину. Однак протягом чотирьох тижнів чоловік мучився від нестерпного болю та не міг рухати рукою.

Шукаючи спеціалізовану допомогу, Михайло звернувся до лікарів у Львові. Йому вирішили провести операцію, оскільки без неї він ризикував втратити здатність рухати рукою. Юрій Сенюк, ортопед-травматолог Лікарні Святого Луки, пояснив, що перелом був складним через залучення суглобової зони лопатки, важливої для рухів у плечовому суглобі. Повне зміщення суглобової поверхні потребувало негайного хірургічного втручання.

Операція, яка проходила під спеціальним рентгенівським контролем, минула успішно. Проте через кілька тижнів виникло ускладнення — нагноєння післяопераційної рани, яке лікарі успішно очистили та заново зашили.

Зараз Михайло почувається добре, він вже може потроху піднімати та згинати ліву руку.

Схожі новини