Передплата 2024 «Добра кухня»

СБУ затримала коригувальницю російських ударів по Харкову

  • 12.06.2024, 15:30
  • 404

Служба безпеки України затримала російську агентку, яка коригувала удари по Харкову

Фото: СБУ
Фото: СБУ

Про це повідомляє пресцентр СБУ.

Російською агенткою, яка коригувала ракетно-бомбові удари по Харкову, виявилась 55-річна місцева жителька, яка працювала охоронницею.

За даними контррозвідки СБУ, зрадниця намагалася встановити і передати росіянам дані про місця найбільшого зосередження особового складу та військової техніки оборонців міста. Крім того, вона збирала інформацію про наслідки повітряних атак рф.

Для отримання розвідданих фігурантка об'їжджала територію Харкова та випитувала дані під виглядом побутових розмов зі знайомими.

Одержану інформацію вона направляла в російський Телеграм-канал, який адмініструється представниками спецслужб рф.

Росіяни використовували це для підготовки нових та коригування повторних ударів по Харкову, із застосуванням ракетного озброєння та керованих авіабомб.

Співробітники СБУ встановили особу російської агентки і затримали її. У неї вилучили мобільний телефон, який вона використовувала для комунікації із загарбнками.

За даними слідства, зрадниця вийшла на ворожий Телеграм-канал і запропонувала там свою допомогу у війні проти України.

На підставі отриманих доказів слідчі СБУ повідомили їй про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану); ч. 1 та ч. 3 ст. 436−2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників).

Зловмисниця перебуває під вартою. Їй загрожує довічне позбавлення волі.

Схожі новини