Передплата 2024 «Добрий господар»

У путіна залишається мало часу для досягнення прориву в Україні — Bloomberg

  • 08.06.2024, 18:30
  • 598

Протягом останніх кількох місяців російська армія досягла лише обмежених успіхів на полі бою в Україні, навіть попри нестачу боєприпасів і зброї в українській армії. Зараз же, коли Київ отримує від своїх союзників військову допомогу на мільярди доларів, вікно для російського прориву звужується

Фото: Главком
Фото: Главком

Про це пише Bloomberg.

Спроба росії відкрити новий фронт на північному сході України в Харківській області вже зараз видається такою, що не досягла мети Путіна — створення буферної зони вздовж кордону. Тим часом українська сторона стверджує, що завдає «дуже великих втрат» російським військам у боях навколо Вовчанська.

«Російські війська лише незначно просунулися вперед після взяття стратегічного східноукраїнського міста Авдіївка в лютому ціною величезних втрат за місяці боїв. Вони вже кілька тижнів намагаються захопити ключовий населений пункт Часів Яр на сході Донецької області», — нагадало видання.

«Російська стратегія виснаження сил України є дуже дорогою і кривавою для самої російської армії, — сказав Руслан Пухов, керівник московського Центру аналізу стратегій і технологій, — Вона може призвести до надмірного виснаження сил з російського боку, що, своєю чергою, дає українцям шанс на контрнаступ».

У середу 5 червня головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявив, що Україна має шанси змінити ситуацію на свою користь.

Водночас путін наполягає на тому, що його військові цілі незмінні, і що росія буде воювати стільки, скільки буде потрібно для перемоги в Україні, попри дедалі більші жертви.

Схожі новини