Передплата 2024 «Добра кухня»

На Харківщину везуть окопний РЕБ і сотні FPV-дронів

  • 06.06.2024, 18:50
  • 450

Ще одну програму системного забезпечення бригад ЗСУ на передовій започаткував Петро Порошенко з волонтерами ГО «Справа Громад». Це — окопний РЕБ, який на додачу до потужних комплексів «Ай-Петрі» та індивідуальних детекторів дронів «Цукорок» допоможе берегти життя наших воїнів

Фото із сайту Євросолідарності
Фото із сайту Євросолідарності

Перші комплекси окопного РЕБ «ШАТРО 50−1М» Порошенко везе на Харківщину і Донеччину. «Ми починаємо нову програму — окопний РЕБ, який захищає військових просто на нулі. Безпосередньо командні пункти, окопи, відділення. На додачу до нашої супер успішної розробки кіберзахисту „Ай-Петрі СВ“ та детекторів дронів „Цукорок“. Ми оплатили 48 штук, перші вже надійшли», — показав Порошенко дефіцитні пристрої.

Поповнять бригадам на гарячих ділянках фронту і запаси FPV-дронів — 800 смертоносних для ворога пташок вже готові до польоту. Загальна вартість цієї «посилочки на фронт» — майже 29 млн грн.

«Настали дуже важкі часи. Підвищуються тарифи, зростає вартість життя, перебої з електроенергією. Усе важче волонтерам збирати гроші на допомогу армії. Але ми продовжуємо працювати над нашими програмами для війська. Програма FPV — вже майже 20 000 переданих дронів за півроку. Це в межах 10% від того, що змогла зробити вся українська влада порівняно з одним нашим Фондом. Сьогодні чергова партія — ще 800 FPV-дронів солдатам», — говорить Порошенко.

Військові будівельники отримають чергову партію екскаваторів для швидшого зведення укріплень. «Програма екскаваторів для фортифікацій — ми викуповуємо для ЗСУ всю доступну на ринку техніку, аби ефективніше будувати лінії оборони. Сьогодні знову вантажимо екскаватори TDC для бійців», — розповів Порошенко.

Артилеристам везуть перевірені за два роки повномасштабного вторгнення вантажівки DAF. «З 2022 року передали вже майже 500 машин різних комплектацій, сьогодні веземо ще три, зокрема наш DAF з маніпулятором для артилеристів», — говорить п’ятий президент.

«Звісно, дуже хотілося б, щоб ця червона кнопка підірвала кремль. Але те, що вона включає РЕБ, який захищає наших бійців на передку — це вже чудовий результат», — резюмує Петро Порошенко.

Схожі новини