Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

TikTok готує копію застосунку, аби уникнути блокування у США

  • 31.05.2024, 20:25
  • 427

Соцмережа TikTok працює над копією свого алгоритму рекомендацій для американських користувачів, щоб уникнути блокування у Сполучених Штатах

Це може призвести до появи незалежної від його китайської материнської компанії ByteDance версії застосунку.

Про це пише Reuters із посиланням на джерела в компанії.

Протягом останніх місяців сотні американських та китайських інженерів працювали над розділенням мільйонів рядків коду головного алгоритму компанії, який підбирає користувачам відео за їхніми вподобаннями.

Головне завдання полягає в тому, щоб виділити частину, яка буде використовуватися в американській версії, а також виключити будь-яку інформацію, пов’язану з китайськими користувачами. Очікується, що ця робота займе щонайменше рік.

Кінцевою метою є створення нового сховища вихідного коду для алгоритму рекомендацій, який обслуговуватиме лише TikTok U.S. Після завершення роботи цей застосунок запускатиме та підтримуватиме свій особистий алгоритм незалежно від додатків TikTok в інших регіонах та його китайської версії Douyin.

А втім, існує ризик того, що TikTok U.S. не зможе забезпечити такий самий рівень продуктивності, як звичайний TikTok.

За словами джерел, у якийсь момент керівництво TikTok розглядало можливість відкрити частину алгоритму рекомендацій або зробити його доступним для використання й модифікації, щоб продемонструвати технологічну прозорість.

Схожі новини