Передплата 2024 ВЗ

Україна і Португалія уклали двосторонню безпекову угоду

  • 28.05.2024, 19:25
  • 319

Президент України Володимир Зеленський підписав двосторонню угоду про безпекову співпрацю з прем'єр-міністром Португалії Луїшем Монтенегру під час візиту до Лісабона

Фото Офісу президента України
Фото Офісу президента України

Про це оголосили на спільній пресконференції.

Українсько-португальську угоду на 10 років Зеленський та прем'єр Португалії підписали в офіційній резиденції останнього в Лісабоні.

Документ визначає, що Португалія підтверджує підтримку реформ в Україні для її вступу до Європейського Союзу та НАТО, зокрема — зміцнення економічних і торговельних відносин, «які пришвидшують поступове зближення України з внутрішнім ринком Європейського Союзу».

«Майбутнє України — у НАТО. Україна досягла значного прогресу на шляху реформ і приєднається до НАТО в майбутньому, коли союзники погодяться і умови будуть виконані», — йдеться в документі.

Також Португалія підтвердила, що продовжуватиме військову допомогу Україні, аби вона втілювала законне право на самооборону та захищала й відновлювала свою територіальну цілісність у межах міжнародно визнаних кордонів.

Як оголосив Луїш Монтенегру на пресконференції, Португалія вже надала Україні 1000 тонн військової допомоги з початку повномасштабного вторгнення рф.

Схожі новини