Передплата 2024 «Добра кухня»

Найбільша кількість боїв — на Покровському напрямку: Генштаб

  • 27.05.2024, 17:30
  • 336

Найбільша кількість бойових зіткнень 27 травня відбувається на Покровському напрямку в Донецькій області. Сили оборони стримують натиск російських окупантів, а на окремих ділянках проводять «активні заходи»

Фото: Генеральний штаб
Фото: Генеральний штаб

Про це повідомили у Генеральному штабі у зведенні станом на 13 годину.

Так, на Покровському напрямку кількість російських атак з початку доби зросла до восьми. Бойові дії відбуваються в районах Новоолександрівки, Калинового, Сокола, Уманського, Новоселівки Першої, а також поблизу Нетайлового. Ситуація напружена, кажуть військові.

На Харківському напрямку росіяни й надалі спрямовують штурмові дії в бік населеного пункту Липці. Також бої тривають у районі Вовчанська. Війська рф, за підтримки авіації, здійснили тут п’ять атак. Під авіаударами загарбників опинялися Слобожанське і Вовчанськ. Як запевнили у Генштабі, ситуація на Харківському напрямку — під контролем українських військ.

Водночас на Времівському напрямку (південно-західна частина Донеччини) російські окупанти здійснили ще одну спробу штурму, другу за день, біля села Старомайорське. Однак зазнали вогневого ураження та відійшли.

У Генштабі зазначили, що на решті напрямків обстановка суттєвих змін не зазнала. Також нам наголосили, що українські захисники дають гідну відсіч російським окупантам, тримають ворога під вогневим контролем та роблять усе можливе для зриву його загарбницьких планів.

Схожі новини