Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Стало відомо, кого обрали секретарем ТСК з питань фортифікацій і дронів

  • 27.05.2024, 11:14
  • 376

Співголова фракції «Європейська Солідарність» Ірина Геращенко повідомила, що ТСК по фортифікаціях та дронах провела установче засідання і обрала секретарем Михайла Бондаря з «ЄС»

«А ще зареєстровані зміни до складу комісії. Слугу Богуцьку хочуть замінити на депутата Мурдія. А ОПЗЖ-иста Борта пропонують замінити на Дмитра Разумкова. Наша фракція налаштована зробити все, аби комісія розібралася в закупівлях дронів і що відбувається з фортифікаціями», — пише Геращенко.

Як відомо, минулого тижня фракція «Євросолідарності» заблокувала трибуну Верховної Ради з вимогою винести на голосування законопроєкт про заборону московської церкви, а також створення ТСК з питань фортифікацій та забезпечення ЗСУ дронами. Після цього Верховна Рада ухвалила постанову про створення Тимчасової спеціальної комісії з питань використання коштів державного бюджету України, спрямованих на облаштування фортифікаційних споруд та інженерних загороджень на лінії зіткнення, а також на виготовлення та закупівлю безпілотних літальних апаратів для військових частин та підрозділів Збройних Сил України та інших утворених відповідно до законів України військових формувань. Це рішення підтримали 277 народних депутатів. Від «ЄС» в ТСК делегований народний депутат Михайло Бондар.

«Докладу максимум зусиль, щоб питання по фортифікаціях і БПЛА було винесено правдиво у звіт, щоб парламентарі, люди побачили, наскільки ця влада нехтує життям наших воїнів і наших цивільних», — сказав під час брифінгу народний депутат.

Схожі новини