Передплата 2024 «Добрий господар»

Нардеп Бондар пояснив, чому після скандалу з Щиголем Держспецзв’язку продовжує закуповувати дрони

  • 26.05.2024, 12:52
  • 410

Нардеп фракції «Європейська Солідарність» Михайло Бондар, який є одним із членів створеної в Раді Тимчасової слідчої комісії з питань облаштування фортифікацій і закупівлі дронів, розповів Radio NV, чому після корупційного скандалу з очільником Держспецзв’язку Юрієм Щиголем, ця структура продовжує закуповувати дрони

Фото: Слово і Діло
Фото: Слово і Діло

«Я впевнений, що Юрій Щиголь не єдиний, хто був близький до влади і який цим займався. Тому, напевно, вони когось прибрали, швиденько внесли за нього заставу, а інша людина, мабуть, продовжує це робити», — заявив Бондар в ефірі Radio NV.

Нардеп зазначив, що кошти виділяють не лише на виготовлення безпілотників, а й на їх збирання.

«Вони мають певні компанії [які збирають дрони], я впевнений, що свої. Тому що, коли вони були у нас присутні, ми питали про кількість, вони сказали: „200, наприклад, компаній“. Ми кажемо: „Ми знаємо набагато більше. Критерії, як ви їх обираєте?“. Про критерії ніхто не сказав, всі мовчали. Тому, я думаю, це наближені до влади компанії, і вони також закуповують їм запчастини. Тому не лише на закупівлі, я думаю, крадуться кошти, а зокрема на закупівлі якраз всіх комплектуючих для цього чи іншого БПЛА. Тому ось так воно, я думаю, і залишається за [Держспецзв'язком]», — сказав він також.

Бондар нагадав, що коли забиралися законом у місцевих громад [надходження] військового ПДФО, кошти вирішили скеровувати Держспецзв’язку на закупівлю дронів.

Схожі новини