Передплата 2024 «Добре здоров’я»

На фронт їдуть 2 тисячі денних та нічних FPV-дронів і «Мавіків»

  • 23.05.2024, 18:37
  • 361

Петро Порошенко везе на фронт чергові 2 тисячі дронів. Вартість цієї партії техніки — 40 859 854 грн, або понад мільйон доларів США

Фото: Партія ЄС
Фото: Партія ЄС

Тут — вже традиційні денні FPV‑дрони, які оснащені платами ініціації. А також — перша партія FPV-дронів з тепловізійною камерою, які можуть працювати і вночі. На додачу до них для аеророзвідки бригади ЗСУ отримають і дефіцитні «Мавіки» — денні та нічні.

«З 24 лютого 2022 року, за ці більш як два роки ви чули багато разів слово „скарб“. „Скарби“ змінювалися. Спочатку це були шини, броніки, шоломи. Зараз це — перші „теплові“ дрони, які нам вдалося вичавити, витягти. Оце — теплові FPV, а оце — теплові Мавіки. Це дасть можливість нашим воїнам вночі бити ворога. На жаль, їх дуже мало. Але з кожним тижнем поставки будуть нарощуватися», — сказав Порошенко.

«А тут, навколо мене, 2 тисячі FPV-дронів, які йдуть вже з платою ініціації, мають найкращі якісні показники. Їх дуже люблять наші воїни — і дуже не люблять наші вороги», — зауважує п’ятий президент.

«Зараз тут, лише за цей тиждень — більше 1% від загальної кількості FPV, які були поставлені на фронт за 7 місяців державою. У нас від грошей до передачі військовим проходить 6−8 днів. Я не розумію, чому наші воїни мають чекати 6−8 місяців. Ми показуємо, як це робити краще», — зазначає Порошенко.

Раніше Петро Порошенко повідомив, що для потреб ЗСУ вже передав 15 900 FPV-дронів, що складає 10% від кількості дронів, які передала у війська держава.

Схожі новини