Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Премʼєра Словаччини Фіцо прооперували після нападу на нього

  • 16.05.2024, 08:30
  • 443

Прем'єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо прооперували

Фото Reuters з місця стрілянини
Фото Reuters з місця стрілянини

Наразі його життю нічого не загрожує.

Прем'єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо поранили під час стрілянини біля будівлі, де було засідання уряду. Підозрюваного затримали.

У повідомленні йдеться, що в премʼєрі стріляли кілька разів. Через загрозу життю його гелікоптером відвезли до лікарні у місті Банска-Бистріца, бо до Братислави занадто далеко.

Ймовірного нападника поліцейські вже затримали. Поліція оточила територію, у будівлі зробили евакуацію. Про безпеку інших урядовців подбала охорона. Відомо, що з місця інциденту евакуювали трьох міністрів.

Місцевий телеканал TV Joj заявив, що в Роберта Фіцо нібито стріляв 71-річний чоловік із Левіце. Інші повідомили про чоловіка середніх років, якого затримали одразу після стрілянини. За інформацією Denník N, він стріляв із зареєстрованої короткоствольної рушниці.

15 травня члени уряду Словаччини вирушили на нараду в Гандлову, де мали обговорити соціально-економічну ситуацію у районах Прєвідза і Партизанське та запропонувати можливості для її покращення.

Президент України Володимир Зеленський рішуче засудив замах на Фіцо. Він заявив, що потрібно докласти всіх зусиль, щоб насильство не стало нормою в будь-якій країні, і побажав Фіцо скорішого одужання.

Схожі новини