Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Мам, я в безпеці»

На площі Ринок — фотовиставка про жінок, які рятували своїх дітей від російських обстрілів

Кожна світлина – емоційна, наповнена материнською турботою. Фото ЛМР
Кожна світлина – емоційна, наповнена материнською турботою. Фото ЛМР

На площі Ринок відкрили фотовиставку «Мам, я в безпеці». Героїні фотопроєкту — жінки з дітьми, які мешкають у центрі «Незламні матусі».

Одна із героїнь фотопроєкту — багатодітна мама Тетяна Кондакова. Коли почалася повно­масштабна війна з рф, жінка носила під серцем свою третю дитину. Змушена була евакуювати­ся з Бахмута у безпечніше місце. Так опинилася у Львові, і зараз з її дітьми все гаразд. Каже, місто Лева тепло прийняло її родину.

«Героїні фотопроєкту — мами з центру „Не­зламні матусі“, які на собі відчули усі жахи війни, — розповів керівник управління „Служба у спра­вах дітей“ Львівської міської ради Володимир Фридрак. — Хтось із них виїздив із грудною ди­тиною на руках, хтось тоді, коли дитина ще була під серцем. І кожна шукала безпеки. У центрі „Не­зламні матусі“ вони цю безпеку відчули. Слова „Мам, я в безпеці“ хоче чути кожна мама. Та, що виїжджає із гарячих місць і телефонує старенькій мамі, яку залишила вдома. І та, син якої боронить нашу країну і йде на завдання… Також та мама, що під час сигналу повітряної тривоги телефонує ди­тині, яка у школі в укритті. Почути, що твоя дитина в безпеці, жива і здорова, — це зараз найважливі­ше для кожної мами».