Передплата 2024 ВЗ

Вербні композиції з декоративного сухостою — 130 гривень

Баськи продають у Львові біля ринків та торгових мереж

Фото автора
Фото автора

За тиждень українці освячуватимуть в церквах вербу. А це означає, що ще через тиждень нас очікує одне з найвеличніших свят року — Великдень. У Львові вже продають вербних композицій: біля ринків, торгових мереж, а також традиційно біля церков.

Мої недільні закупи в ТЦ «Сихів» (у народі ринок «Іскра») стартували з оглядин і купівлі вербних букетиків. Для багатьох львів'ян це хороша традиція обирати напередодні Вербної неділі композиції декоровані квітами. У селах Львівщини люди самостійно виготовляють букети з верби, або освячують гілки у церквах без жодного декору.

Продавчиня пані Надія продає вербні композиції на цьому ринку щороку і не лише на Сихові. Запитую вартість басьок. Найдешевший букет з верби — 80 гривень. «Є букети по 100 гривень, є по 130 гривень, — каже продавчиня. — Букети виготовлені вручну з цьогорічної верби, у складі є сухостій з квітів. Такий букет стоятиме вдома довго. А вербу для басьок рвемо у лютому. Зараз не можна — верба уже відцвіла».

Вербні композиції з декоративного сухостою мають неабиякий попит. Дехто брав по два-три букети. Є і дитячі баськи, вони малого розміру та з більшою кількістю тематичного декору.

Тим часом, у гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла вдруге реалізують соціальний проєкт «Благодійна верба».

Вербні композиції - у патріотичному стилі, декоровані синьо-жовтою стрічкою. Отці храму закликають придбати благодійну вербу, кошти від продажу скерують на потреби львівських бригад, які воюють на фронті. Переважно військові, окрім дронів, потребують берців, бронежилетів, ліхтариків… Військові капелани Львова постійно збирають запити від військових і оголошують соціальні акції з метою збору коштів.

Схожі новини