Передплата 2024 ВЗ

«Концепція НАТО, яка називається Save Soldiers — „збережи воїна“, — має бути нашим пріоритетом»

  • 15.04.2024, 09:34
  • 243

Порошенко по дорозі на фронт розказав про свої пріоритети

Фото "ЄС"
Фото "ЄС"

Петро Порошенко в інтервʼю для телеканалу «Прямий» під час поїздки на східний фронт пояснив, чому для перемоги важливі не лише снаряди і літаки, а й маленькі дрони, екскаватори та ремонтні майстерні. Він вважає, що найважливіше зараз — берегти кожного українського солдата, а для цього потрібне сучасне спорядження, фортифікації та новітні технології. Саме тому в пріоритеті Фонду Порошенка зараз — забезпечення військових FPV-дронами, а також екскаваторами для швидкого будівництва фортифікацій. Цього разу більше десятка бригад отримали дрони кількох модифікацій, а також пересувні майстерні і будівельну техніку.

«Вже на фронті і 2 тисячі дронів, і 6 екскаваторів, і прально-душові комплекси. Ми вже вийшли за межі 160, які поставили. І пересувні авторемонтні майстерні - ми вже поставили 50 з лишнім. Зараз вони конче потрібні, тому що активізувалася робота», — пояснює пʼятий президент.

«Хочу наголосити, що це все — зброя. Бо воювати нам треба не за радянськими стандартами, коли солдати як гарматне м’ясо. Бо зброя — це є боєприпаси, і без них воювати неможливо. Бо зброя — це артилерія. Зброя — це літаки-винищувачі. Зброя — це РЕБ. Але зброя — це й бронежилет, і в кожного він має бути. Зброя — і кевларовий шолом, зброя — і знання, і тренування, і досвід, який має кожен солдат. І зброєю врешті-решт є екскаватори», — зауважує Порошенко.

«Саме концепція НАТО, яку я взяв на озброєння, яка називається Save Soldiers — „збережи воїна“, — має бути нашим пріоритетом. Гинути мають орки, а ми маємо боронити нашу землю. Набратися сил і перейти в наступ», — наголошує Петро Порошенко.

Схожі новини