Передплата 2024 ВЗ

«Якщо не долучитись до свого війська, доведеться воювати у чужому»

Львівський ТЦК та Львівська міська рада створили мотиваційне відео про те, чому зараз не вигідно обирати позицію категоричних ухилянтів

В українському публічному просторі зʼявилось чимало провокативних відео, меседжем яких є ухиляння від мобілізації українців. Відео створили на фоні нового закону щодо мобілізації в Україні (в другому читанні норму про демобілізацію остаточно прибрали) та воно є частиною інформаційної кампанії країни агресора проти України: що тут втрачено бойовий дух.

На противагу цьому Львівський обласний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки та Львівська міська рада створили мотиваційне відео, де закликають чоловіків не нехтувати безпекою власної держави, бо ворог надто підступний.

Так, у мотиваційному ролику показано чоловіків призовного віку, яких викликає ТЦК на співбесіду, але ті вигадують безліч причин, щоб не ставати на захист України. Один чоловік каже, що в нього третя група інвалідності. Інший аргументує, що йому воювати на фронті не дозволяє віра, хтось — доглядає за бабусею та показує в ТЦК студентський квиток. Ще один емоційно жестикулює і вважає, що йому не місце на передовій, мовляв, хай спочатку воюють народні депутати та їх сини…

У ЗСУ раді бачити активних та відважних жінок

Відео завершується мораллю — якщо завтра ворог прийде в твій дім, то він не ставитиме питань і жорстоко знищить ваші сім‘ї. У кадрі - машина з літерою Z, рашисти, які вантажать наших хлопців зі словами: «Ну, что бойцы, на Берлин!». Це відео закликає чоловіків долучатися до захисту України вже сьогодні. Слоган кампанії - «Якщо не долучитись до свого війська, доведеться воювати у чужому. Ставай на захист України сьогодні!».

У Львівському ТЦК «ВЗ» повідомили, що відео спрямоване насамперед на чоловічу аудиторію, хоча в лавах ЗСУ раді бачити також активних та відважних жінок.

«Відео — для мотивації залучення чоловіків до лав Збройних Сил України, — наголосив для „ВЗ“ в.о. керівника служби зв’язків з громадськістю Львівського обласного ТЦК Володимир Молодій. — Звертайтесь у ТЦК свого району, або Центр рекрутингу української армії по вул. Левицького 67».

«Під каток катів потрапляли рандомно — усі. Навіть „вата“, яка їх чекала»

Львівська журналістка, громадська активістка Вікторія Балицька на своїй сторінці у Фейсбук висловилася про мотиваційне відео про ухилянтів:

«Мотиваційний ролик Львівського ТЦК надто оптимістичний. Якщо ворог дійде до польського кордону, то більшість не доживе до того моменту, коли вже «на Берлін». Переважна більшість, не залежно від статі і віку, буде лежати закатована у братських могилах, вивезена у в’язниці рф або скалічена до вегетативного стану. Жаль, що багато людей того не усвідомлюють. Мало знають про те, що робилося і робиться на окупованих територіях. Під каток катів попадали всі! Рандомно — усі. Навіть «вата», яка їх чекала. Їхні ненависть до нас та жорстокість — безмежні і невиліковні. І це було повною мірою продемонстровано там, де частина місцевих їх чекала, кого вони «звільняли».

Схожі новини