Передплата 2024 ВЗ

Німеччина оголосила про передачу Україні 20 БМП Marder

  • 09.04.2024, 14:30
  • 562

Федеральний уряд Німеччини доручив збройовому підприємству Rheinmetall поставити в Україну 20 додаткових бойових машин піхоти Marder у межах військової допомоги

Фото: Конкурент
Фото: Конкурент

Про це повідомили на офіційному сайті концерну.

Для України замовили версію 1A3 Marder. Ці БМП також мають вбудовані лазерні далекоміри, які забезпечують ефективне й точне усунення цілей.

Компанія вже поставила перші 20 таких бойових машин в Україну від імені уряду Німеччини в березні 2023 року. Відтоді було поставлено ще кілька партій.

Постачання цієї нової партії заплановано на 2024 рік. Її вартість становить «двозначну цифру в мільйонах євро», зазначають у компанії.

Загалом Rheinmetall вже передав тризначну кількість БМП Marder для ЗСУ шляхом прямих постачань і програм циклічного обміну.

Компанія купила вживану БМП 1A3 Marder у Бундесверу, а також почала капітальний ремонт техніки для негайного розгортання за власні кошти ще навесні 2022 року. Відтоді відповідні роботи ведуться на кількох підприємствах Rheinmetall.

«БМП Marder, яка була розроблена для Бундесверу і досі там експлуатується, є однією з найбільш перевірених у світі систем зброї такого типу. За час експлуатації машина неодноразово модернізувалась і підвищувалася її бойова ефективність», — зазначають у компанії.

Зараз Бундесвер має в експлуатації понад 300 БМП Puma, які представляють останнє покоління цього типу бойових машин і поступово виводять з озброєння німецької армії БМП Marder.

Схожі новини