Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

На 1 червня росія планує мобілізацію 300 тисяч чоловіків до війська, — Зеленський

  • 03.04.2024, 16:35
  • 493

Після псевдовиборів президента в рф медіа писали, що путін захоче після «переобрання» здійснити додаткову та більш відкриту мобілізацію

Володимир Зеленський. Фото із соцмереж президента
Володимир Зеленський. Фото із соцмереж президента

Про це президент України Володимир Зеленський заявив на пресконференції із президентом Фінляндії у Києві.

«Можу сказати, що 1 червня рф готова мобілізувати 300 тисяч додаткових військових», — зазначив він.

На запитання журналістів про те, скільки новобранців мобілізують в українську армію цього року, глава держави зазначив, що «півмільйона нам не потрібно».

«Щодо окремої кількості людей, які будуть мобілізовані, не можу сказати… Півмільйона нам не потрібно», — наголосив Зеленський.

Також Володимир Зеленський порадив тим міжнародним організаціям, які засуджують удари українських дронів по російських нафтопереробних заводах, приїхати до українських міст, які постійно перебувають під обстрілами рф — і уже потім щось засуджувати.

«Дуже дякую різним міжнародним організаціям, які постійно щось засуджують.

І це дуже важливо, що вони дійсно засуджують і фокусуються на ударах по Україні. Також деякі підіймають питання щодо ударів по НПЗ (на території РФ — ред.) на тимчасово окупованих територіях, де є інфраструктурні об`єкти, так і на військових аеродромах росії, і на захоплених українських.

Тут дуже просто можна цим організаціям можна відповісти.

Мені здається, для того, щоб в кінці кінців зрозуміти, як вижити в Харкові, як людям жити без світла, без води, треба, напевно, людям приїжджати, дивитися, а потім щось засуджувати або ні. росія, окрім сили, нічого не розуміє.

І всі засудження щодо незаконної окупації нашої території, ударів по нашій енергетиці, блекаутів, які ми пережили під час цих двох років, підриву нашої інфраструктури, гідроелектростанцій… Всі ці засудження не призвели до зменшення атак рф.

Це свідчить про те, що ці люди розуміють тільки те, коли є потужна відповідь, тому я вважаю, що наші західні партнери повинні підтримувати українські відповіді", — наголосив глава держави.

Президент Фінляндії підтримав позицію Зеленського щодо атак на російські НПЗ.

Схожі новини