Передплата 2024 ВЗ

Трамп вніс заставу у справі про цивільне шахрайство

  • 02.04.2024, 10:45
  • 388

Дональд Трамп вніс 175 мільйонів доларів застави у справі про цивільне шахрайство, щоб влада штату Нью-Йорк не конфіскувала його активи до оскарження вироку

Дональд Трамп. Фото Reuters
Дональд Трамп. Фото Reuters

Раніше апеляційний суд зменшив розмір застави майже втричі — з 464 мільйонів доларів до 175 мільйонів доларів.

Як відомо, Трампа звинувачують у завищенні своїх статків для омани кредиторів.

Генеральний прокурор Нью-Йорку Летиція Джеймс (демократ) звинуватила Трампа в тому, що він завищив свій статок у фінансових звітах банкам на 3,6 мільярда доларів. Експрезидент вважає це звинувачення політично упередженим.

Адвокати Трампа наполягали, що для нього було «неможливо» внести апеляційну заставу 464 мільйони доларів, попри звернення до більш ніж 30 гарантійних компаній. Захист просив дозволити Дональду Трампу внести заставу 100 мільйонів доларів, поки він подає апеляцію на рішення суду.

Апеляційний суд Нью-Йорку 25 березня дав Трампу відтермінування на десять днів для внесення застави і зменшив її з 464 мільйонів доларів до 175 мільйонів доларів. Внесення застави означає, що Трамп і його сини поки що можуть здійснювати бізнес у Нью-Йорку та отримувати кредити від фінансових установ Нью-Йорку.

Якщо Дональд Трамп не виграє апеляцію, то все ж винен понад 450 мільйонів доларів за рішенням суду після того, як Летиція Джеймс виграла проти нього справу про шахрайство. Відсотки на штраф нараховуватимуть щодня, приблизно по 100 тисяч доларів на день, допоки не завершиться апеляція.

Схожі новини