Передплата 2024 «Добра кухня»

Азербайджан звинуватив Вірменію у зосереджені війська на кордоні

  • 31.03.2024, 19:45
  • 348

Міністерство оборони Азербайджану заявило, що зафіксувало зосередження вірменських військ та бронетехніки на кордоні. Вірменія відповіла, що ця заява не відповідає дійсності

Фото: Укрінформ
Фото: Укрінформ

Про це йдеться в повідомленнях міністерств оборони Азербайджану та Вірменії.

Як стверджує Баку, Вірменія здійснює «інтенсивне переміщення військ», а також стягнула до кордону бронетехніку, артилерійські установки та інше важке озброєння.

Крім того, в азербайджанському оборонному відомстві зазначили, що останнім часом «реваншистські сили» у Вірменії нібито погрожують Азербайджану війною.

«Агресивна риторика проти нашої країни досягла свого апогею, очевидна кількість провокаційної інформації, яка слугує нагнітанню ситуації в інформаційному просторі з метою підготовки до диверсій», — вважають в Міноборони Азербайджану.

У Баку застерегли Єреван від будь-якої «військової провокації», додавши, що азербайджанська армія «буде рішуче запобігти цьому». Крім того, там заявили, що вся відповідальність за ескалацію та можливі провокації ляже на Вірменію та її «покровителів».

Натомість у Міноборони Вірменії відповіли, що оприлюднена Азербайджаном заява щодо зосередження та активного переміщення їхніх військ не відповідає дійсності.

Схожі новини