Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Енергетики заживили критичну інфраструктуру в містах, що були атаковані росіянами — «Укренерго»

  • 27.03.2024, 14:35
  • 285

Українським енергетикам вдалося повністю заживити критичну інфраструктуру в усіх містах, які постраждали від російських атак по енергетиці з 22 березня. Також частково відновлена робота електротранспорту

Фото: Укрінформ
Фото: Укрінформ

Про це повідомили в «Укренерго».

Окрім того, енергетики відновили можливість подачі електроенергії мережами обленерго для всіх споживачів, що були знеструмлені внаслідок російських атак.

Але на підстанціях «Укренерго», які передають електроенергію від електростанцій до мереж обленерго, пошкоджено обладнання, заміна якого потребує часу. Тому мережі не можуть передавати великі обсяги електроенергії, необхідні для покриття всіх потреб споживачів.

Через це в найбільш постраждалих регіонах споживачі отримують електроенергію чергами — тобто за графіками погодинних відключень. Наразі обмеження застосовані на Харківщині та Одещині.

Водночас у Хмельницькій області та Кривому Розі наразі обмежень немає, але за умови зростання споживання «Укренерго» буде вимушене застосувати графіки. Тому місцевих жителів просять споживати електроенергію ощадливо.

У компанії також розповіли, що вчора, 26 березня, у Харкові енергетики відновили можливість подачі електроенергії для майже 2 тисяч споживачів. Станом на ранок знеструмленими залишаються 393 населені пункти. Водночас через бойові дії є нові знеструмлення в Дніпропетровській та Донецькій областях.

Схожі новини