Передплата 2024 ВЗ

На Львівщині вшанували Вʼячеслава Чорновола (ФОТО)

  • 25.03.2024, 13:15
  • 808

До 25-й річниці загибелі громадського діяча та політика, голови Львівської обласної ради першого демократичного скликання В’ячеслава Чорновола 25 березня у Львові відбулися памʼятні заходи

Фото пресслужби Львівської обласної ради
Фото пресслужби Львівської обласної ради

Біля пам’ятника видатному українцю та Герою України зібралися громадськість, військовослужбовці, молодь, влада, депутати Львівської обласної ради теперішнього і попередніх скликань, а також соратники В’ячеслава Чорновола.

«Для мене честь представляти сьогодні Львівську обласну раду, де В’ячеслав Чорновіл був першим головою. Це людина, яка все своє життя присвятила боротьбі за українську незалежність. Часто можемо почути вислів, що історія не знає умовного способу. Але наша, українська історія має право на умовний спосіб. Ми маємо право думати й говорити вголос про те, якою б могла бути Україна, якби здобула незалежність на початку 20 століття. Якби не було Голодомору, не було розстріляного відродження, розстрілів у тюрмах і катівень по монастирях.

І що б було, якби Чорновіл не загинув за нез’ясованих обставин 1999-го року?

Ці запитання треба ставити світові та собі. В’ячеслав Максимович казав, що Україна починається з себе. Україна починається з кожного з нас. І, напевно, ми маємо задати собі запитання, що ми зробили, щоб над українською державою майорів український прапор. Велика подяка В’ячеславу Чорноволу за все, що він зробив для української держави", — зазначив заступник голови Львівської обласної ради Юрій Холод.

Під час віче поклали квіти до пам’ятника Вячеславу Чорноволу, а також спільно заспівали «Не пора, не пора, не пора!» та «Боже великий, єдиний».

Також сьогодні у Львівському палаці мистецтв за підтримки Львівської обласної ради відбудеться вечір пам’яті «Чверть століття Україна без В’ячеслава Чорновола». Ініціювали вечір пам’яті соратники В’ячеслава Чорновола — Ігор Калинець, Михайло Косів, Степан Давимука, Микола Горинь, Ореслава Хомик, Ярослав Кендзьор.

Початок заходу — 18.00 за адресою м. Львів Коперника, 17.

Схожі новини